Meditatiekussens

Meditatiekussen

Een goed meditatiekussen kopen is nog een hele kunst. Voor de beoefening van meditatie en yoga kan een meditatiekussentje letterlijk en figuurlijk een goede steun zijn.

Waar moet je rekening mee houden bij het meditatiekussens kopen

Het kussen moet stevig zijn maar niet te hard maar ook niet slap. Sommige goedkope kussentjes zijn bijvoorbeeld veel te slap. Het kussen moet de juiste hoogte hebben, afhankelijk van uw lengte en lenigheid en Uw zit ervaring. Net zo belangrijk is de omgeving waarin je je beoefening doet, zorg voor een mooie opgeruimde en goed geventileerde ruimte.  

Met het maken van onze meditatiekussens hebben we ruim 25 jaar ervaring. We vervaardigen ze in eigen beheer. De katoenen hoezen en de katoenen binnen kussens worden deels genaaid in een sociale werkplaats en deels in ons eigen atelier. Wij vullen ze zelf met boekweit kaf. Binnen en buitenhoes van het meditatiekussen  zijn voorzien van een rits zodat ze gemakkelijk bijgevuld kunnen worden. U kunt een meditatiekussen kopen in 12 mooie kleuren en in diverse hoogtes. De standaardhoogte is 10, 12 en 14 cm. De doorsnee is ongeveer 29 cm. We maken op verzoek ook hogere, u kunt bij ons een meditatiekussen kopen tot 20 cm hoog. Wij garanderen een uitstekende kwaliteit van ons meditatiekussentje en geven daarom een garantie van vijf jaar. Ook vullen we het meditatiekussen gratis bij in onze winkel als het in de loop van de jaren wat slap geworden is.

Naast een goed meditatiekussentje kopen is voor de beoefening van meditatie een goede houding essentieel. Een voorbeeld van een goede basishouding is de volgende: Je zit op je meditatiekussen met ontspannen benen, met een rechte en soepele rug, als - bamboe die heen en weer beweegt in de wind, de nek houd je in het verlengde van de rug. Je ogen zijn ontspannen en kijken zowel naar binnen als naar buiten, als een moeder die naar haar kind kijkt. De kaak is ontspannen en je ademt gelijkmatig in en uit door neus en mond. De keel is open evenals je borstkas, de schouders en armen zijn ontspannen, inclusief je vingers en de buik is ontspannen.