klank

Tibetaanse Klankschalen

De Tibetaanse klankschaal wordt traditioneel in heel Azië gebruikt als ondersteuning bij meditatie, healing sessies en ceremoniën. Deze zogenaamde 'Singing bowls' werden oorspronkelijk met de hand gesmeed in Tibet. Het vak heeft zich uitgebreid naar Nepal en India. Klankschalen kopen is een delicaat gebeuren omdat de klank zo persoonlijk is. Iedere Tibetaanse klankschaal klinkt anders.

De klankschalen worden namelijk met de hand gemaakt en bevatten meerdere metalen zoals ijzer, tin, koper, zilver, lood en kwik. U kunt klankschalen kopen die dun zijn anderen zijn juist dik. Elke klankschaal heeft daardoor een unieke klank en kleur en een speciale uitwerking op de gebruiker. Ook het aanslaan van de klankschaal met bijvoorbeeld een klopper kan op verschillende manieren gebeuren en heeft dan een speciaal effect. Sommige Tibetaanse klankschalen kunnen bijvoorbeeld zingen als je een cirkelende wrijvende beweging met de klopper over de rand maakt. Uniek van de klankschaal is ook het ontstaan van verschillende boventonen.

Sommige mensen kunnen heel goed de tonen onderscheiden die verborgen liggen in een klankkleur. Deze tonen hebben volgens deze beoefenaars weer verbinding met de 7 chakra`s. Ze gebruiken de schalen dan ook voor genezing. De metalen die in de schalen zijn verwerkt hebben weer verbinding met planeten en de planeten hebben weer invloed op ons karakter. Zo worden veel mooie verhalen verteld over de magie van klankschalen. Het belangrijkste is om bij het klankschalen kopen zelf te ervaren wat een klankschaal voor jou betekent.

In onze lotus Design Winkel en webwinkel in Amsterdam kunt u een klankschalen kopen en ook uitproberen. Wij hebben een grote collectie in de winkel, van diverse grootte en kwaliteit. Wij importeren de klankschalen zelf uit Nepal en kunnen daarom schalen van hoge kwaliteit goedkoop aanbieden.

Om de klankschaal goed te kunnen gebruiken is een speciaal stokje nodig, vaak aan het eind omwikkeld met leer. Ook een kussentje om de klankschaal op te zetten wordt aanbevolen.