Klank

Klank

Klank en voor uw meditatie

Wij bieden in onze winkel een groot assortiment klankschalen aan van hoge kwaliteit.  Doordat we de klankschalen zelf uit Nepal importeren kunnen we hoge kwaliteit combineren met een lage prijs. De 7 (edel)metalen zijn: goud (zon), zilver (maan), kwik (mercurius), koper (venus), lood (saturnus), tin (jupiter) en ijzer (mars). Klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya.

 Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur.] Een klankschaal brengt geluid voort door het onder andere aan te slaan met een slagstok. Een subtielere methode is de stok langzaam om de rand te laten cirkelen waardoor er een stick-slip effect ontstaat. Klankschalen kennen veel boventoonresonanties met specifieke zwevingen. De oorsprong en de legering van de klankschalen is niet geheel bekend. Algemeen wordt aangenomen dat de klankschalen (Singing Bowls) van Nepalese oorsprong zijn. Ze worden in elk geval gebruikt bij het rituele vuuroffer van de Newari, een volksgroep uit de Kathmanduvallei in Nepal.  De samenstelling van de klankschalen bestaat uit 7 metalen: goud (zon), zilver (maan), kwik (mercurius), koper (venus), lood (saturnus), tin (jupiter) en ijzer (mars).

Wij verkopen in onze winkel naast een grote voorraad klankschalen,ook tingsha's en windchimes, o.a. de beroemde windchimes van Koshi. U kunt het beste zelf de klankschaal uitzoeken die bij u past. U kunt alle klankschalen en windgongen uitproberen.