Tibetaanse klankschaal en Tingsha

Klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya.  Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Wij importeren de klankschalen zelf uit Nepal kunnen daardoor  hoge kwaliteit combineren met een lage prijs. 

Tingsha

Een tingsha is een Tibetaanse bel die bestaat uit twee kleine bekkens. De bekkens zijn per paar aan een leren riempje bevestigd. Ze worden meestal met de randen tegen elkaar aan getikt, maar aanslaan met een metalen staafje kan ook. De hoge zuivere klank wordt gebruikt tijdens de meditatie. De tingsha kan ook gebruikt worden om een meditatie sessie een yoga sessie of een ceremonie te beginnen of te eindigen.

Tingsha's worden over het algemeen van zeven metalen gemaakt, net als Tibetaanse klankschalen. De heldere klank van een tingsha heeft een bijzondere invloed op de werking van de geest. De klank legt de gedachten stil en maakt het hoofd van de beoefenaar leeg. Als de beoefenaar zijn aandacht afdwaalt kan hij door zijn leraar met de klank van de tingsha weer teruggebracht worden bij zijn beoefening. Op een meer eigentijdse manier gebruiken sommige basisschool docenten de tingsha om leerlingen bij de les te houden of om stilte te vragen. Het bijzondere geluid geeft meteen de aandacht die nodig is.

Deze tingsha bewaar je het beste in een speciaal daarvoor bedoeld etui. Die is gemaakt van brokaat en heeft twee vakjes. Ook kun je hem in een doek of sjaal wikkelen.

De tingsha 's die wij verkopen in onze Lotus Design winkel en webwinkel kopen we zelf in Nepal, daarom kunnen wij ze tegen een goede prijs aanbieden.