Pashmina sjaals

U kunt in onze Lotus Design Winkel en Webwinkel een pashmina sjaal kopen en een pashmina omslagdoek of pashmina deken van hoge kwaliteit. U kunt de pashmina sjaal kopen in vele mooie kleuren. Wij importeren de pashmina zelf uit Nepal en bezoeken regelmatig de werkplaatsen waar de pashmina sjaal of pashmina shawl gemaakt worden. We letten daarbij extra op de werkomstandigheden.

De wollen pashmina sjaal is heel licht geweven en weegt slechts 140 gram, met een afmeting van 200 x 65 cm. Hij voelt vanwege zijn lichte gewicht heel luchtig aan. De pashmina deken of pashmina omslagdoek is dubbel geweven en meet 210 x 125 cm, weegt 500 gram en geeft daardoor een warm gevoel. Ideaal voor koele zomeravonden bijvoorbeeld, maar de pashmina omslagdoek is ook bijzonder geschikt als lichte meditatiedeken.

Pashmina is een andere benaming voor Kashmir wol. De kashmir wol is de wol van een bijzondere geit die in de bergen leeft o.a. in de Himalaya. Deze wol is heel kostbaar en wordt daarom vrijwel altijd gemengd met andere soorten wol of zijde. Hoe meer kashmir in een kashmir sjaal of kashmir deken zit en hoe dunner de draad, hoe duurder het product! Een zuivere kashmir sjaal is onbetaalbaar. Doordat de kashmir sjaal en de omslagdoek dun geweven is heeft ze de eigenschap van goede warmte-isolatie bij een laag gewicht. Onze kashmir shawls hebben deze eigenschappen en tegelijkertijd een uitstekende prijs - kwaliteitverhouding omdat wij ze zelf importeren. Een mooie pashmina sjaal kopen als cadeau is altijd een succes.

U kunt overigens controleren of zuivere wol gebruikt is voor het weven van de wollen pashmina sjaal door een draadje van de sjaal even bij een aansteker te houden en licht te laten schroeien. Een pashmina sjaal zal een schroeilucht geven. Als er een hard puntje ontstaat bevat de sjaal deels synthetisch materiaal.