Yogamatten

Voor een prettige en lichte beoefening van Yoga is een goede mat kopen essentieel. In onze Lotus Design Winkel kunt U diverse soorten yogamatten kopen.

Yoga is een eeuwenoude spirituele beoefening afkomstig uit het oude India. De essentie van Yoga is herstel van evenwicht. Evenwicht tussen binnen en buiten, evenwicht tussen geest en lichaam, tussen spanning en rust etc. etc. Yoga is in wezen een vorm van heling van lichaam en geest. In die zin lijkt het op meditatie. Meditatie heeft hetzelfde streven. Bij meditatie zit je stil en richt je je vaak allereerst op je ademhaling en daarna op je lichaam en geest. Je probeert nergens aan vast te houden en niets weg te drukken, gedachtes, gevoelens etc. Je laat alles wat gebeurt in je lichaam en vooral in je geest zijn natuurlijke eigen weg vinden. Bij de Yoga beoefening doe je vaak ongeveer hetzelfde alleen ben je meer gericht op je lichaam en gebruik je bepaalde houdingen (asana's) die dat proces stimuleren. Daarbij concentreer je je volledig op wat de houding met je lichaam doet en het lichaam met jou, je gaat diep in de ervaring die de oefening oproept en welke gevolgen dat heeft. Je bent als het ware helemaal in het hier en nu.

Voor een goede yogabeoefening is het fijn als je comfortabel zit of ligt. Een goede yogamat kopen of een meditatiemat kan je daarbij letterlijk en figuurlijk ondersteunen. In onze Lotus Design winkel kun je een goede yogamat kopen van een goede kwaliteit. Door de grote hoeveelheid yogavormen, zoals bikram yoga, power yoga of iyengar yoga, als ook de meer "mainstream" vormen als Pilates, is het kiezen van de juiste yogamat belangrijk.

U kunt naast diverse yoga accessoires ook verschillende soorten kwaliteiten yogamatten kopen. U kunt bijvoorbeeld ook een yogamat kopen van het bekende merk Manduka. Daarnaast hebben we yogamatten van zuiver wol. Deze maakt het oefenen comfortabel en zeer aangenaam. De wol heeft de natuurlijke eigenschap om uw eigen lichaamswarmte meteen te reflecteren, zodat je een warm gevoel te krijgen als je op je mat ligt.

Yogafanaat? Kies voor een yogamat in Amsterdam

Wanneer je dol bent op yoga en regelmatig in Noord-Holland te vinden bent, kies je voor het kopen van een yogamat in Amsterdam. Yoga wordt de laatste decennia steeds populairder: het is goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Of je nu kiest voor Hatha yoga, Vinyasa yoga, Power yoga of Bikram yoga: een yogamat heb je hier altijd voor nodig. Wanneer je een yogamat in Amsterdam gaat kopen, kies dan een mat uit onze collectie die het best bij jouw wensen past.

Yogamat in Amsterdam: de verschillende soorten

Bij Lotus Design Winkel hebben we matten van ecologisch (natuurlijk) rubber. Deze mat heeft aan beide zijden een andere structuur, waardoor je de kant kunt kiezen die voor jou het meest prettig aanvoelt tijdens je yogasessie. Maar je kunt ook kiezen van het kopen van een yogamat in Amsterdam gemaakt van organisch wol. De wollen variant is speciaal geschikt voor rustige meditatieposes, waarbij niet te veel fysieke inspanning is vereist. Wanneer je zoekt naar een budgetvriendelijker exemplaar, kun je gaan voor onze premium yogamat, waarbij je kunt kiezen uit zes kleuren. Deze laatste is licht van gewicht en heeft dankzij het PVC-materiaal een goede schokdemping.

Waarom een yogamat?

Wanneer je yoga beoefend is het van belang om de verschillende posities op de juiste manier uit te voeren. Anders loop je het risico op blessures en haal je mogelijk niet alle voordelen uit je sessie, die je uit yoga kunt halen. Het is daarom belangrijk om een yogamat van goede kwaliteit aan te schaffen. Het kopen van de juiste yogamat in Amsterdam helpt je alle posities en houdingen op de juiste manier uit te voeren en vol te houden. Wanneer je de juiste yogamat gebruikt, resulteert dit in meer stabiliteit en kracht, waardoor je snel resultaat voelt en ziet.