Yogamatten

Voor een prettige en lichte beoefening van Yoga is een goede mat kopen essentieel. In onze Lotus Design Winkel kunt U diverse soorten yogamatten kopen.

Yoga is een eeuwenoude spirituele beoefening afkomstig uit het oude India. De essentie van Yoga is herstel van evenwicht. Evenwicht tussen binnen en buiten, evenwicht tussen geest en lichaam, tussen spanning en rust etc. etc. Yoga is in wezen een vorm van heling van lichaam en geest. In die zin lijkt het op meditatie. Meditatie heeft hetzelfde streven. Bij meditatie zit je stil en richt je je vaak allereerst op je ademhaling en daarna op je lichaam en geest. Je probeert nergens aan vast te houden en niets weg te drukken, gedachtes, gevoelens etc. Je laat alles wat gebeurt in je lichaam en vooral in je geest zijn natuurlijke eigen weg vinden. Bij de Yoga beoefening doe je vaak ongeveer hetzelfde alleen ben je meer gericht op je lichaam en gebruik je bepaalde houdingen (asana's) die dat proces stimuleren. Daarbij concentreer je je volledig op wat de houding met je lichaam doet en het lichaam met jou, je gaat diep in de ervaring die de oefening oproept en welke gevolgen dat heeft. Je bent als het ware helemaal in het hier en nu.

Voor een goede yogabeoefening is het fijn als je comfortabel zit of ligt. Een goede yogamat kopen of een meditatiemat kan je daarbij letterlijk en figuurlijk ondersteunen. In onze Lotus Design winkel kun je een goede yogamat kopen van een goede kwaliteit. Door de grote hoeveelheid yogavormen, zoals bikram yoga, power yoga of iyengar yoga, als ook de meer "mainstream" vormen als Pilates, is het kiezen van de juiste yogamat belangrijk.

U kunt naast diverse yoga accessoires ook verschillende soorten kwaliteiten yogamatten kopen. U kunt bijvoorbeeld ook een yogamat kopen van het bekende merk Manduka. Daarnaast hebben we yogamatten van zuiver wol. Deze maakt het oefenen comfortabel en zeer aangenaam. De wol heeft de natuurlijke eigenschap om uw eigen lichaamswarmte meteen te reflecteren, zodat je een warm gevoel te krijgen als je op je mat ligt.