Wierook

Tibetaanse wierook

Wierook heeft altijd tot de verbeelding gesproken. In onze westerse cultuur, bijvoorbeeld in de katholieke kerk was en is het nog steeds een belangrijk onderdeel van de liturgie. De geur van wierook roept associaties op met mystiek en contact maken met een andere wereld, de wereld van God bijvoorbeeld. In de oostelijke wereld heeft het in feite dezelfde werking en betekenis. Het is in eerste plaats bedoeld om de goden gunstig te stemmen. Bijvoorbeeld als een ruimte ingewijd moet worden, een tempel, een klooster maar ook een huis, wordt wierook gebruikt als reinigende kracht. De kwade dampen en negatieve resten worden als het ware verdreven. Natuurlijk help het ook tegen kwalijke geuren. Wierook op ons huisaltaar samen met een kaarsje heeft dezelfde bedoeling.

Bij meditatie dient wierook door zijn speciale sfeer als ondersteuning van de beoefening en heeft het een kalmerende werking op de geest.

De originele wierook komt tegenwoordig uit India, Nepal, Tibet en Japan. In onze Lotus Designwinkel en webwinkel kunt u vele soorten Tibetaanse wierook kopen en u kunt wierook kopen afkomstig uit Bhutan. De Tibetaanse wierook wordt nu in Nepal gemaakt door de gevluchte Tibetaanse gemeenschap en is verbonden met hun boeddhistisch cultuur. Als je een Tibetaanse tempel bezoekt komt de geur van Tibetaanse wierook je al van verre tegemoet. Soms is de hele gompa gehuld in een geurige mist en samen met de klanken van de trommels en trompetten en het zingen van de monniken die eindeloos hun mantra's reciteren is het een bijzondere ervaring. U kunt Tibetaanse wierook kopen in de Lotus Design winkel, waar wij overigens ook andere geurproducten zoals bijvoorbeeld Palo Santo of Heilig Hout, White Sage en Etherische olie verkopen.