Meditatiekussen van Lotus Design

Een goed meditatiekussen kopen is nog een hele kunst, zorg daarom dat je er een aanschaft van Lotus Design. Voor de beoefening van meditatie en yoga kan een meditatiekussentje namelijk letterlijk en figuurlijk een goede steun zijn. Heb jij al een goed meditatiekussen? Bij ons vind je er geheid eentje die aan jouw wensen voldoet!

Een meditatiekussen van Lotus Design kopen: waar moet je rekening mee houden?

Het kussen moet stevig zijn, niet te hard maar ook niet slap. Sommige goedkope kussentjes zijn bijvoorbeeld veel te slap. Het kussen moet de juiste hoogte hebben, afhankelijk van jouw lengte, lenigheid en jouw zitervaring. Net zo belangrijk is de omgeving waarin je de beoefening doet: zorg voor een mooie opgeruimde en goed geventileerde ruimte.  

Meditatiekussen in verschillende soorten en maten

Met het maken van onze meditatiekussens hebben we ruim 25 jaar ervaring. We vervaardigen ze in eigen beheer. De katoenen hoezen en de katoenen binnenkussens worden deels genaaid in een sociale werkplaats en deels in ons eigen atelier. Wij vullen ze zelf met boekweitkaf. De binnen- en buitenhoes van het meditatiekussen zijn voorzien van een rits zodat ze gemakkelijk bijgevuld kunnen worden. Je kunt een meditatiekussen kopen in 12 mooie kleuren en in diverse hoogtes. De standaardhoogte is 10, 12 en 14 cm. De doorsnee is ongeveer 29 cm. We maken op verzoek ook hogere kussens. Je kunt bij ons dan ook een meditatiekussen kopen tot 20 cm hoog. Wij garanderen een uitstekende kwaliteit van ons meditatiekussen en geven daarom een garantie van vijf jaar. Ook vullen we het meditatiekussen gratis bij in onze Lotus Design winkel als het in de loop van de jaren wat slap geworden is.

Een correcte houding aannemen

Naast een goed meditatiekussen bij Lotus Design Winkel kopen, is voor de beoefening van meditatie een goede houding essentieel. Een voorbeeld van een goede basishouding is de volgende: je zit op je meditatiekussen met ontspannen benen, met een rechte en soepele rug, als bamboe die heen en weer beweegt in de wind, de nek houd je in het verlengde van de rug. Je ogen zijn ontspannen en kijken zowel naar binnen als naar buiten, als een moeder die naar haar kind kijkt. De kaak is ontspannen en je ademt gelijkmatig in en uit door neus en mond. De keel is open evenals je borstkas. De schouders, armen, vingers en buik zijn ontspannen.

We nemen graag de tijd voor je

Vind je het lastig om te bepalen welk Lotus Design meditatiekussen het meest geschikt is voor jou? Bezoek onze winkel in Amsterdam en we nemen graag de tijd voor je. Ook is het mogelijk om te bellen naar 020-6205207 of stuur een e-mail naar info@lotusdesignshop.nl. Heb je al een keuze gemaakt? Bestel dan jouw artikelen eenvoudig bij ons online. In onze webshop vind je daarnaast prachtige pashmina omslagdoeken en diverse mineralen, maar ook andere yogabenodigdheden zoals stevige yogamatten.

Lees Verder