Pashmina sjaals

Je kunt in onze Lotus Design Winkel en Webwinkel pashmina sjaals, een pashmina omslagdoek of pashmina deken kopen van hoge kwaliteit. Je koopt de pashmina sjaal in vele mooie kleuren. Wij importeren de pashmina zelf uit Nepal en bezoeken regelmatig de werkplaatsen waar de pashmina sjaal of pashmina shawl gemaakt worden. We letten daarbij extra op de werkomstandigheden.

De Pashmina sjaals zijn licht van gewicht en geven een warm gevoel

De wollen pashmina sjaal is heel licht geweven en weegt slechts 140 gram, met een afmeting van 200 x 65 cm. Hij voelt vanwege zijn lichte gewicht heel luchtig aan. De pashmina deken of pashmina omslagdoek is dubbel geweven en meet 210 x 125 cm, weegt 500 gram en geeft daardoor een warm gevoel. Ideaal voor koele zomeravonden bijvoorbeeld, maar de pashmina omslagdoek is ook bijzonder geschikt als lichte meditatiedeken.

Pashmina: ofwel kasjmier

Pashmina is een andere benaming voor kasjmirwol. De kasjmirwol is de wol van een bijzondere geit die in de bergen leeft in onder andere de Himalaya. Deze wol is heel kostbaar en wordt daarom vrijwel altijd gemengd met andere soorten wol of zijde. Hoe meer kasjmier in een kasjmier sjaal of kasjmier deken zit en hoe dunner de draad, hoe duurder het product! Een zuivere kasjmier sjaal is onbetaalbaar. Doordat de kasjmier sjaal en de omslagdoek dun geweven is heeft ze de eigenschap van goede warmte-isolatie bij een laag gewicht. Onze kasjmier sjaals hebben deze eigenschappen en tegelijkertijd een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding omdat wij ze zelf importeren. Een mooie pashmina sjaal kopen als cadeau is altijd een succes.

Controleer of de wol zuiver is

Het is mogelijk om te controleren of zuivere wol gebruikt is voor het weven van de wollen pashmina sjaal door een draadje van de sjaal even bij een aansteker te houden en licht te laten schroeien. Een pashmina sjaal zal een schroeilucht geven. Als er een hard puntje ontstaat bevat de sjaal deels synthetisch materiaal. 

Vind mooie pashmina sjaals in Amsterdam

Ook al vindt Pashmina zijn oorsprong in Kashmir (een streek in het noorden van India), tegenwoordig koop je je Pashmina Sjaal gewoon bij ons in Amsterdam. De Pashmina sjaal straalt elegantie uit en is vanwege de zachte stof een waar cadeautje voor je huid. Pashmina sjaals worden al sinds mensenheugenis gekoesterd vanwege hun waardevolle materiaal en de functionaliteit. De warmte en zachtheid die deze sjaals met zich meebrengen is simpelweg niet te vergelijken met andere wol.

Kies voor Lotus Design Winkel wanneer je je Pashmina sjaal in Amsterdam koopt

Onze Pashmina sjaals worden geweven door ervaren vakkundigen in het Kathmandu-gebergte. De wol die wordt gebruikt voor het maken van Pashmina is afkomstig van de kasjmiergeit die leeft in de hooggelegen gebieden van de Himalaya. De wolindustrie rondom Kashmir bestaat al sinds ongeveer 1500, de geschiedenis van de sjaals kan echter worden teruggevoerd tot de 3e eeuw voor Christus. De kunst van het weven van Pashmina wordt in de gebergtes en valleien generatie op generatie doorgegeven. Een goede Pashmina-sjaal vereist een deskundige hand voor het spinnen, weven en borduren. Bij Lotus Design Winkel gaan we zelf met regelmaat naar de plekken in Kathandu waar de sjaals handmatig worden geproduceerd.

Pashmina sjaals koop je in Amsterdam in verschillende kleuren

Je kunt vrijwel geen betere kwaliteit shawl vinden dan de Pashmina shawls, omdat ze van zeer fijne zijdeachtige vezels worden geweven. Bij onze Lotus Design Winkel bieden we een verscheidenheid aan sjaals aan, in allerlei kleuren. Kies voor een kleur waar jij je goed in voelt. Je kunt de sjaal voor verschillende doeleinden gebruiken: tijdens koude winterdagen, als omslagdoek tijdens het reizen of om je outfit mee af te maken. Ga voorzichtig met de wollen sjaals om, om ze zo lang mogelijk mooi te houden. Doe een Pashmina sjaal bijvoorbeeld niet in de wasmachine en droog deze ook niet in direct zonlicht. Wil je graag Pashmina sjaals kopen of wellicht een van onze andere producten zoals duurzaam kinderspeelgoed, yogamatten of mineralen, maar heb je vragen? Dan zijn wij telefonisch bereikbaar via 020-6205207 of stuur je een e-mail naar info@lotusdesignshop.nl.

Lees Verder