Het pad van de bodhisattva - Santideva

Het pad van de bodhisattva - Santideva

€ 10,00
Inclusief belasting
Aantal
  In Stock

De Bodhicaryavatara, waarin Santideva het pad van de bodhisattva naar de verlichting beschrijft, is één van de hoogtepunten uit de boeddhistische literatuur. De tekst handelt over de spirituele praktijk van het Mahayana boeddhisme en is al meer dan duizend jaar een belangrijke gids voor allen die dit spirituele pad willen volgen.

Het spirituele ideaal van het Mahayana boeddhisme is de bodhisattva, die niet alleen streeft naar zijn of haar eigen verlichting, maar naar de verlichting van alle levende wezens. Door het beoefenen en vervolmaken van vrijgevigheid, moreel gedrag, geduld, inspanning, meditatie en wijsheid ontwikkelt de bodhisattva zowel mededogen als volmaakte wijsheid.

De Bodhicaryavatara; "Het pad van de Bodhisattva" (letterlijk: Inleiding in de weg tot inzicht) werd in het midden van de zevende eeuw geschreven door Santideva, een boeddhistische geleerde van de monastieke Nalanda Universiteit in India, in die tijd het belangrijkste centrum van boeddhistische studie.

Deze vertaling werd gemaakt uit het Sanskriet door Prof. Dr. Ria Kloppenborg en door haar voorzien van een uitgebreide inleiding.

 ISBN 90 73728 08 8