Kalm en helder - Lama Mipham

Kalm en helder - Lama Mipham

€ 10,00
Inclusief belasting
Aantal
  In Stock

Dit boek bevat twee praktische teksten van Lama Mipham die een unieke uitleg geven van de wijze van mediteren zoals die in de Nyingma traditie van het Tibetaans boeddhisme wordt beoefend. Lama Mipham (1846-1914) was een beroemde Nyingma lama die een nieuwe stimulans gaf aan de beoefening van het boeddhisme in geheel Tibet.

Tarthang Tulku heeft bij de tekst van Lama Mipham een uitgebreide inleiding geschreven en elk van de verzen van commentaar voorzien.

De eerste tekst; "Het wiel van analytische meditatie", onderzoekt het geheel van lichaam en geest. Als de vragen 'wie ben ik?', 'waarom ben ik hier?' en 'in welke richting moet ik gaan?' door middel van analytische meditatie zijn beantwoord, ontstaat er een geestelijke houding die in harmonie is met de behoeften en verantwoordelijkheden van het menselijk bestaan.

De tweede tekst; "Instructies voor het inzicht in de weg van het midden", is een vervolg op de eerste tekst. Hij begint op het punt waarop men er zeker van is dat er geen permanente, onafhankelijke individualiteit bestaat en eindigt, na het doorlopen van de verschillende stadia van inzicht, met de realisatie van een onbeschrijfelijke uiterste werkelijkheid.

Oorspronkelijke titel: Calm and Clear - Dharma Publishing  ISBN 90 73728 02