Kashmir sjaal

Pashmina is een andere benaming voor Kashmir wol. De kashmir wol is de wol van een bijzondere geit die in het hooggebergte leeft o.a. in de Kasjmier regio in Noord India vlak tegen de Himalaya aan.

Bij het selecteren van de wol wordt alleen de wol van de zachte buik van de geit gebruikt. Deze wol is daarom heel kostbaar en wordt vrijwel altijd gemengd met andere soorten wol of zijde. Hoe meer kashmir wol in een kashmir sjaal of kashmir deken zit en hoe dunner de draad is, hoe duurder het product! Een zuivere kashmir sjaal is onbetaalbaar.

Door de speciale eigenschappen van de Kashmir wol vormt de wol een dunne luchtlaag en omdat de kashmir sjaal en de omslagdoek dun geweven is, heeft ze de speciale eigenschap van goede warmte-isolatie bij een laag gewicht. Onze shawls hebben deze eigenschappen en een uitstekende prijs - kwaliteitverhouding omdat wij ze zelf importeren.

De sjaals die wij importeren komen uit Nepal. Ze worden daar met de hand geverfd en geweven door echte vaklieden. Wij bezoeken regelmatig de plekken waar de menen werken en kunnen op deze manier ook letten op de werkomstandigheden.

U kunt Pashmina of Kashmir sjaals en omslagdoeken in onze Lotus Design winkel en webwinkel kopen.