Windorgel

Zoals de naam al zegt is een windorgel een instrument dat geluid maakt als het door de wind bewogen wordt. In het Engels heten ze windchimes, in het Nederlands worden ze ook wel windgong genoemd. Het bestaat vaak uit een of meerdere hangende metalen klank buizen met een klepeltje in het midden, dat tegen de buizen tikt en dan de klank voortbrengt. Het geluid van een windorgel kan heel sterk variëren afhankelijk van de grootte en de gebruikte materialen. In het algemeen geven windorgels geven een subtiel geluid.

In de lotus design winkel hebben we diverse soorten windorgels. Wij verkopen o.a de Koshi windchime en de windchime van Woodstock

Bijzonder zijn de vier Koshi windchimes . Al heel lang wordt in de Franse Pyreneeën dit bijzonder muziekinstrument gemaakt. De klanken van de Koshi windchime is geïnspireerd op de vier elementen Aarde, Water, Vuur, Lucht. Elk element heeft zijn eigen stemming en specifieke klankkleur. De klankkast van de Koshi windchime is opgebouwd uit laagjes bamboe-fineer waardoor deze een prachtige akoestiek heeft. De acht snaren in de resonantiebuis zijn met zilver op de grondplaat gelast. De melodie van elke Koshi is rijk aan boventonen. Ze geven daardoor een heel fijn geluid.

Daarnaast hebben wij een grote voorraad en verschillende soorten van de windorgels of windgongen van Woodstock. Ook deze windgong of windorgel ziet er prachtig uit en hebben meestal een speciaal steentje met een bepaalde betekenis als klepel. Ze variëren in grootte van klein (15cm) tot groot (100cm). Ze kunnen net als de Koshi chimes's ook buiten hangen en zijn daardoor ook mooi voor uw tuin. Als de wind waait wordt uw tuin een speciale plek. Windorgels zijn natuurlijk ook een mooi cadeau.

In onze Lotus Design winkel in Amsterdam kunt u de windchimes kopen en uitproberen. U kunt de Koshi windchime ook bestellen in onze Lotus Design webwinkel.